Omgeving

Gelegen op de Drentse heuvelrug, ook bekend als de Hondsrug, ligt de accommodatie in het dorp Gasselternijveen. Deze oude veenkolonie en havenplaats is een van de oudste dorpen in Drenthe en stamt uit de 17e eeuw. Door de eeuwen heen ontwikkelde Gasselternijveen zich zelfs rond het begin van de 20e eeuw tot een belangrijke havenplaats in Nederland.

De provincie Drenthe biedt veel moois en kenmerkt zich door rust, een prachtig bosrijke omgeving en natuur, veel kleine karakteristieke dorpjes en uiteraard de hunebedden. Drenthe leent zich zeer goed om via een mooie wandeltocht of fietsroute de afwisselende omgeving te verkennen. Voor liefhebbers van water kunt u op De Hunze een kanotocht maken. Daarnaast is het Zuidlaardermeer een prima plek om te zwemmen, zeilen of vissen.

Omgeving
Omgeving

Als u meer over de historie van de regio wilt te weten komen, bezoek dan zeker het Drents Museum in Assen, Kamp Westerbork of Museumdorp Orvelte. Voor een actief dagje weg is er Outdoor Klimpark Grolloo, loop via de toppen van de bomen op het Boomkroonpad, dierentuin Wildlands in Emmen of attractiepark Drouwenerzand.

omgeving2
omgeving2